7 Kasım 2019 Perşembe



MOT GÜN YÜZÜNE ÇIKTI 
 
Selamlar Dostlar. Geçtiğimiz günlerde 2 yıla yakın takip ettiğim MKEK tarafından üretilmesi beklenen ve henüz ar-ge aşamasında olan Milli Otomatik Tabanca (MOT) tasarımsal olarak ortaya çıktı. Gün yüzüne çıkan otomatik tabancanı orjinal adı ‘MOT-919’’ dur. 919 ismini kullandığı mühimmattan almaktadır.






MKEK’ in uzun yıllar güvenlik güçlerimiz için Alman Heckler&Kohn firması lisansı altında ürettiği MP-5 K, KN gibi kısa mesafede etkili tabancaların aksine yerlileşme hareketi sonucu kendi ürününü tasarlamaya başlayan kurumun MOT-919 meyvelerinden bir tanesi...



Henüz ar-ge aşamasında olan MOT-919 tabanca 9x19 mm fişek ateşleyebilen , 6 yiv-sete, gaz piston hareketli döner başlı kilitlemeli mekanizmaya sahip, tam ve yarı otomatik mekanizmayla çalışan bir tabancadır. 30fişek şarjör kapasitesine sahip olan tabanca 100 m etkili menzili 300 m azami menzili olup dakikada 800 atım yapabilmektedir. Namlu uzunluğu 225 mm ve mermi çıkış hızı 350 m/s’dir. Ateşleme hassasiyeti 20 / 30 newton olmakla birlikte tabancanın tam boy ve dipçik uzunluğu, ağırlığı, dağılımı hakkında kurum web sitesinde açıklama yapılmamıştır.



Tabancada ilk dikkat çeken husus el kundağındaki Kayı boyunun sembolü olan ‘’IYI’’ dır. Diğer bir husus MP-5den farklı olarak AR-15 platformlu kurma koluna sahip olmasıdır. 4 tarafı pikatini rayla desteklenen (üst ve alt sabit) tabancada ayarlanabilen gezde dikkatleri çekmektedir.










KAYNAKÇA





İstek,Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum.
Allaha Emanet Olun. 😉


İletişim:


Mail: unalaslanilesilahlar@gmail.com
Instagram: @unalaslanilesilahlar


Ünal Aslan - Blogger

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder