15 Kasım 2019 Cuma



MKE’YE BİR YENİSİ DAHA: ÖZKURSAN


Selam Dostlar. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yıllık fişek istihkaklarının 1000 adete çıkmasıyla birlikte fişek üretimine MKE ve Turaç'ın yanı sıra Sarsılmaz gibi firmaların dahil oldu. MKE'nin satışı tekelinde olan fişek piyasası firmalar arası daha rekabetçi hale geldi...

Yerli firmalarımızdan olan Özkursan firmasının sosyal medya hesabını takip ederken MKE’ye 9x19mm Luger Silver, 9x19mm Luger, 7.65x17mm Gold ve 7.65x17mm Silver fişeklerini yakın geleceğimiz günlerde sunacağı bilgisini aldım. Ve yazımı bu konu üzerinde altında toplamaya karar verdim.

Önce kısaca Özkursan firmasının geçmişten günümüzde ki sürecine bakalım.
Özkursan 9 mm P.A. Ses Fişeği

Firma 1987 yılında motor ve bisiklet sanayiine yedek parça üretimi ile başlar. 1993'te Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, Türk üretimi olan ilk ses mermisi kovanını tasarlayıp piyasaya sunar. Daha sonra kurusıkı tabanca üretimine başlayarak günümüzde firma av ve atıcılık fişeklerini üretmeye ve geliştirmeye başlar. Yakın zamanda tabanca fişeği üretmeye başlayacaktır.

Firmanın yakında MKE'ye sunacağı fişekler başta belirttiğim gibi 9x19mm Luger Silver, 9x19mm Luger, 7.65x17mm Gold, 7.65x17mm Silver fişekler. Şimdiden ülkemize hayırlı olması dileğiyle...


Firmanın Sosyal Medya Hesabından











 Aşağıda yine firmanın sosyal medya hesabından kendi üretimleri olan 9x19 mm Luger fişeğinin MP5 makineli tabancası ile test atışları videosu yer almakta.


 






KAYNAKÇA:

https://www.instagram.com/ozkursan/
http://www.ozkursan.com.tr/




İstek,Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum.
Allaha Emanet Olun. 😉


İletişim:

Mail: unalaslanilesilahlar@gmail.com
Instagram: @unalaslanilesilahlar


Ünal Aslan - Yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder