13 Haziran 2020 Cumartesi

HAFİF SİLAHLAR VE BALİSTİK KİTABI 

Merhabalar bu paylaşımım yakın zamanda edindiğim Dr. Öğr. Üyesi Faruk Güner tarafından yazılan "Hafif Silahlar ve Balistik" kitabı üzerine olacak. Kitabın içindekiler ve her bölümüne dair sayfalardan fotoğraflar ekledim.  Hafif silahlara ilgili olan dostlarıma muhakkak tavsiye ederim.

Saygılarımla Ünal ASLAN

Kitap ilk olarak Ekim 2019 da basılmış. Kitabın hazırlanması basımı ve eksiklerinin giderilmesinde ve gereken iş birliği ve teknik desteği TİSAŞ Ar-Ge Merkezi sağlamış. Kitap yazıları gayet açık olacak şekilde resim destekli olarak toplam 133 sayfadan (Ekler dahil) oluşuyor. İçindekiler kısmı 8 bölümden oluşuyor. 
  1. Bölüm Giriş
  2. Bölüm Namlu
  3. Bölüm Gövde Tasarımı
  4. Bölüm Kapak (Sürgü) Tasarımı
  5. Bölüm Hafif Silahların Çalışma Yapısı 
  6. Bölüm Hafif Silahlarda Malzeme
  7. Bölüm Fişekler
  8. Bölüm Balistik     
  9. Ek-1
*Detaylarını aşağıdaki Kitaptan kesitler bölümüne ekledim.

Yazara bakacak olursak Faruk Güner 1976 yılında Nürnberg/Almanya da doğar.Ülkemizin ilk Anadolu liselerinden olan Trabzon Anadolu Lisesinde tamamlayıp Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Makine Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun olur.2007-2008 yılı güz döneminde kadar özel sektörde çalıştıktan sonra 2014 yılında doktora derecesini tamamlar. Halen Giresun Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Makine Mühendisliği bölümünde Mekanik Anabilim dalında  Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.






Kitaptan satın almak için aşağıdaki linkleri ziyaret ederek edinebilirsiniz.












Kitaptan Kesitler
































İletişim bilgileri: