19 Aralık 2019 Perşembe



YENİ YERLİ YİVLİ AV TÜFEĞİ: MONZA



Merhabalar Dostlar. Bu yazımda iki gün evvel MKE’de satışa sunulan İstanbul Silah firmasının yapmış olduğu ‘’Monza’’ yivli av tüfeği hakkında olacak.

Monza yivli av tüfeği İstanbul Silah firması tarafından ilk olarak 10-13 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen İstanbul Prohunt Av Silah ve Doğa Sporları Fuarında sunuldu. Fuarın yeni yivlileri arasında olan Monza fuar katılımcıları açısından büyük beğeni topladı. Ve fuarda firma yetkililerince 4 ay sonrasında MKE’de satışa sunulacağı bildirildi. Maalesef beklenen olmadı. Firmanın karşılaştığı bazı sorunları nedeniyle tüfeğin MKE’de satışı gerçekleşemedi. Uzun ve heyecanlı bekleyişin ardından 16 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Silah ve Savunma Sanayi A.Ş.’nin sosyal medya hesabından müjdeli haber geldi. Öncelikle firmanın tarihine bakalım:

logo_trans2

İstanbul Silah ve Savunma A.Ş., av ve spor tüfekleri üretmek için 2003 yılında İstanbul Ümraniye’de kurulmuştur. Impala, CZ Turka ve Mikado isimleri ile ürettiği yarı otomatik av tüfeklerini başta ABD olmak üzere dünya ülkelerine başarı ile pazarlayan İstanbul Silah, uluslararası köklü silah markaları için parça üretimi ile başlayan iş birliğini, aynı markalar için 10 yılı aşkın süredir ürettiği tüfek projeleri ile taçlandırmıştır. Ar-Ge projelerinde de hız kesmeyip, teknik bilgi ve tecrübesini hayal gücü ile harmanlayarak 2016 yılında Impala Plus kinetik yarı otomatik tüfek projesinin testlerini başarı ile tamamlamıştır. Impala Plus modelinin patentleri alınıp, tüm dünyaya pazarlanması ile beraber bir yandan milli piyade tüfeği MPT-76 için kritik parçaların üretimini sürdüren İstanbul Silah, tamamını fabrikasında geliştirip testlerini tamamladığı Monza bolt action yivli av tüfeğini üretmiştir. 

Tesis güvenlik ve yivli silah üretim izin belgelerinin yanı sıra, ISO 9001:2015 Kalite Belgesi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası sahibi olan İstanbul Silah, sektöründe Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (AEO) bulunan tek firmadır. Çalışanlarının %10’u mühendis ve teknik ekipten oluşan firma kendisine ait birçok patent ve faydalı modelin sayısını her gün artırarak, Türk silah sektörünü ileri taşıyan öncü firmalar arasında yer almayı sürdürmektedir.

istanbul silah ile ilgili görsel sonucu

Kurulduğu 2003 yılından bu yana büyüyerek taşındığı üçüncü fabrika binası olan, Dudullu Organize Sanayi Bölgesindeki 18.000 m2 modern tesiste 230 personeli ile üretime ve Ar-Ge çalışmalarına devam eden firma, ahşaptan plastiğe, boya kaplamadan talaşlı imalata her alanda %100 kendi bünyesinde üretim yaparken, %98 ihracat oranına ulaşmıştır.Firmanın tescilli markalarından bazıları; Impala Plus, Monza, CZ Turka, Mikado, Admiral, Forester, Cengaver. Firmanın grup şirketleri: İstanbul Silah ve Savunma Sanayi A.Ş., İstanbul Dış Ticaret A.Ş., Birikim Kalıp Ltd. Şti.

Monza U



Monza O 





Tüfeğe gelecek olur isek eğer; Monza 3200 gr ağırlığında, .308 Winchester fişek ateşleyebilen, 51 ve 55 cm namlu uzunluklarına sahip tüfektir. 4+1 şarjör kapasitesine sahip olan tüfekte Mil STD 1913 pikatini ray bulunmaktadır. 4 yiv 4 set, 1:12 hatve oranı, 2 pozisyonlu emniyeti, ayarlanabilir tetiği, kolay sökülür bolt kolu, ayarlanabilir gez ve arpacığı mevcuttur. Bunların yanında hafif ve polimer kundağı, ergonomik taban lastiğideyde göze çarpmaktadır. Monza; Süet çantası içinde, 1 adet üzerinde takılı, 1 adet yedek; toplam 2 adet şarjör dipçik sökme anahtarları ile birlikte bekleyenlerden özür mahiyetinde, kısıtlı bir süre ve adet için vergiler dahil 4.350 liradan satışa sunulmaktadır.










16 Mayıs 2018 Youtube/Selçuk Silah Yivlici-İstanbul Silah Yivli Av Tüfeğ,Ön Tanıtım







17 Aralık 2019 Youtube/Osman Ortaç-İstanbul Silah Monza Yivli Tüfek




19 Aralık 2019 Facebook/Yaman.Gocer Monza U'dan Görüntüler:











KAYNAKÇA:



İstek,Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum.
Allaha Emanet Olun. 😉


İletişim:

Mail: unalaslanilesilahlar@gmail.com
Instagram: @unalaslanilesilahlar


Ünal Aslan - Yazar