22 Nisan 2019 Pazartesi




            SAYILI GÜNLER... 
IDEF'19'a 7 PROHUNT'a 2019 9 GÜN...






Es-Selâmu aleyküm ve rahmetullâhi ve berekâtuhû

(Allah’ın selâmı, rahmeti ve bereketleri üzerinize olsun)


Saygı Değer Silah sever Dostlar

Ülkemizde son yıllarda gerek av&doğa ve silah severlerin gerekse savunma sanayine ilgi duyan ve duymaya başlayan kitle için dahada önem arz eden 2 fuara sayılı günler kaldı... Öncelikle IDEF'ten bahsedelim.

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (International Defence Industry Fair)

Resim 1: IDEF'17 
Türkiyede'de düzenlenen bir savunma sanayi fuarıdır. Fuar 1993 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı tarafından düzenlenmekte olup genellikle Ankara veya İstanbul'da gerçekleştirilmektedir.

IDEF, savunma sanayi şirketleri için önemli bir uluslararası pazarlama arenası olan ve ana savunma sanayi kolları ve astlarını bir araya getiren yüksek teknoloji ürünlerin sergilendiği bir savunma sanayi fuarıdır. IDEF, Avrasya bölgesindeki en büyük savunma sanayi fuarıdır ve katılımcı ülkeler, delegasyonlar ve şirketler açısından artan bir eğilime sahiptir.Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı, her fuar öncesinde organizatör firması ve sergi mekanını bir ihale ile çağırarak seçmektedir. Ayrıca Fuar 2 yılda bir düzenlenmektedir.

30 Nisan - 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan IDEF'19 başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, T.C. Millî Savunma Bakanlığı T.C Dışişleri Bakanlığı diğer bakanlıklar ve Genelkurmay Başkanlığı ve  diper kuruluşlarca desteklenmektedir. Kapsamı kara, deniz, hava ve uzay, ulaşım lojistik destek faaliyetleri, levazım malzeme araç ve gereçleriyle güvenliktir. Katılımcılardan ise yerli firmalardan Aselsan  ve Amerikan U.S. Embassy, Foreıgn Commercıal Service gibi şirketlerde gibi bir çok şirket grup dahil.

Peki Kimler Katılımcı Olabilecek ? Fuar öncelikle konunun profesyonellerine açık olacak ve 18 yaş üstü aranmaktadır. Tabi istisna olarak Fuarın konusu itibari ile 18 yaşın altındakiler, ilgili alanına girmediği gerekçesi ile fuar alanına alınmamaktadır. 18 yaşın altında olup savunma sanayii alanında çalışan profesyoneller olmak üzere eğitim gören öğrencilerin fuarı ziyaretine ilişkin olarak da yetkililerce ilgili incelemelerin yapılması gerekmektedir.


İstanbul Prohunt | Av Silah ve Outdoor Fuarı


Bu yıl 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, Efem Uluslararası Fuar ve Org. Hiz. A.Ş. tarafından düzenlenen İstanbul Prohunt Av,Silah & Doğa Sporları Fuarı , Türkiye’de avcılıkla ve doğayla ilgili organize edilen en büyük uluslararası fuardır. Fuar, 2012 yılından bugüne büyüyerek düzenlenmekte, 2014 yılında yeni konseptiyle birlikte ‘İstanbul Prohunt’ adıyla anılmaya başlamış.Fuar  yılda bir kez düzenlenmektedir. Giriş Ücreti olarak Ticari ziyaretçiler, İstanbul Prohunt’ın giriş kapısında profesyonel kimliklerini veya sektörle ilişkili kartvizitlerini ibraz ettikleri takdirde fuarı ücretsiz ziyaret edebileceklerdir. Sektör dışı veya bireysel ziyaretler için bilet ücreti ’15 TL (ON BEŞ TÜRK LİRASI)’ olacak.

prohunt2018 ile ilgili görsel sonucu
Resim 2: Prohunt 2019

Fuarda Öne Çıkanlar; -Avcılık ve doğa sporları konusunda 150 katılımcı ve 550’den fazla marka 

  • Ürün Grupları-Silah ve Yan Sanayi -Savunma, Özel Güvenlik Silahları ve Malzemeleri -Elektronik ve Optik Ürünler -Bıçaklar -Av Turizmi -Avcılık Deri ve Konfeksiyon Ürünleri -Olta Balıkçılığı ve Ekipmanları -Outdoor Giyim, Doğa Sporları ve Kamp Malzemeleri -Arazi Araçları -Avcılıkla İlgili Tamir Bakım -Av Köpekleri -Atış Makineleri, Plakalar ve Poligonlar



Kaynakça:

Idef: 
1) Idef Vikipedi


Prohunt: 


İstek,Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum.
Allaha Emanet Olun. 😉



Ünal Aslan - Blogger